"BEOGRAD NIJE IMAO DOGAĐAJ OVOG DOMETA": Svih 7.600 hotelskih soba popunjeno zbog RAMŠTAJNA, evo koliko košta NOĆ
Georgi Genov o koncertu grupe Ramštajn, Foto: EPA/STR, Tv Pink

PAPRENO!

"BEOGRAD NIJE IMAO DOGAĐAJ OVOG DOMETA": Svih 7.600 hotelskih soba popunjeno zbog RAMŠTAJNA, evo koliko košta NOĆ

Zbog ogromne popularnosti benda i velikog broja fanova, kapaciteti smeštajnih objekata u Beogradu su u potpunosti popunjeni

Objavljeno: 19:04h
Jovana Nedeljković

Beograd će 24. i 25. maja biti jedna od stanica Ramštajna na evropskoj Stadion turneji. 16 gradova Evrope su deo pomenute turneje, a Beograd je jedini grad na prostoru bivše Jugoslavije u kojem će Ramštajn nastupiti tokom turneje. Ova nemačka muzička grupa nastupiće tokom dve večeri na beogradskom Ušću, što je izazvalo veliko interesovanje kako domaćih tako i stranih fanova.

Zbog ogromne popularnosti benda i velikog broja fanova, kapaciteti smeštajnih objekata u Beogradu su u potpunosti popunjeni. Ovaj koncertni događaj nije samo muzički spektakl već značajan podsticaj ekonomiji, posebno sektoru turizma i ugostiteljstva.

Til Lindeman
Til Lindemanfoto: EPA/Axel Heimken

Kako za Espreso otkriva direktor Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije (HORES), dr Georgi Genov, hoteli, hosteli, apartmani i privatni smeštaji već nedeljama unazad su rezervisani.

"Više nema nijednog slobodnog mesta u hotelima u Beogradu. Svih 7.600 soba u ukupno 114 kategorizovanih hotela u Beograd je rezervisano. Ista je situacija i sa privatnim smeštajem, popunjeni su čak i apartmani na periferiji. Istina je i da su cene skočile, najbolje odnosno najjeftinije su prošli oni koji su odmah rezervisali. Već se u novembru prošle godine znao datum koncerta i oni koji su odmah rezervisali hotelski smeštaj isti su platili između 100 i 150 evra. Oni koji su odlučili da smeštaj rezervišu tokom poslednjih par dana, isti su platili i do 1.500 evra", kaže Genov.

Dr Georgi Genov
Dr Georgi Genovfoto: Printscreen/TV Pink

Naš sagovornik tvrdi i da Beograd nije imao događaj ovog "dometa" koji je privukao toliki broj stranaca.

"Dolaze stranci ne samo iz regiona i Evrope, nego iz čitavog sveta. Očekuje se da će u petak i subotu Beogradom proći oko 40.000 turista. To je velika stvar za našu prestonicu i srpski turizam, a Beograd će 24. i 25. maja postati prestonica Evrope", objašnjava nam.

Inače, organizatori koncerta uložili su velike napore da obezbede sve što je potrebno za bezbednost i komfor posetilaca. Uz pojačane mere bezbednosti, posetiocima će biti omogućeno da uživaju u bogatom scenskom nastupu po kojem se Ramštajn poznat, uključujući spektakularne pirotehničke efekte i energične izvedbe njihovih najpoznatijih hitova.

Koncert grupe Ramštajn
Koncert grupe Ramštajnfoto: EPA/Carsten Rehder

Kako je najavljeno, bend dolazi u glavni grad Srbije sa 77 šlepera opreme, a postavljanje bine trajaće šest dana.

Izgradnja infrastrukture počela je pre mesec dana i očekuje se da će bend, poznat po impresivnim scenskim nastupima sa pirotehničkim efektima, po nastupu potrošiti oko 265 galona specijalnog benzina (više od 1.200 litara).

Koncertni prostor zauzimaće oko 240.000 kvadratnih metara, a na realizaciji nastupa radiće oko 1.500 ljudi.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:21

Muzička bina ispred hotela Srbije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.